Aπώλεια του Επίτιμου Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α Στρατηγού ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΥ Μιχαήλ

Επικήδειος αποχαιρετισμός προς τον Επίτιμο Αρχηγό  Γ.Ε.ΕΘ.Α  Στρατηγό  ΚΩΣΤΑΡΑΚΟ Μιχαήλ

 από τον Ναύαρχο – Επίτιμο Αρχηγό Λ.Σ. Δημήτριο Μπαντιά

  Η πρόωρη απώλεια  του Επίτιμου Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α Στρατηγού ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΥ Μιχαήλ με γέμισε βαθιά θλίψη. Ο  σπουδαίος αυτός στρατιωτικός ηγέτης  σε προσωπικό επίπεδο με τίμησε με τη φιλία του,

και σε υπηρεσιακό επίπεδο στήριξε το ευαίσθητο και σημαντικό έργο του Λιμενικού Σώματος με  την  άψογη συνεργασία μας σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τον τόπο και τους Έλληνες.

 Στο πλαίσιο ενίσχυσης της διακλαδικότητας συμπεριέλαβε  στην πράξη το Λιμενικό Σώμα στον στρατηγικό σχεδιασμό και εκτέλεση ασκήσεων και επιχειρήσεων εκτιμώντας ιδιαίτερα το υψηλό επίπεδο των  στελεχών του Σώματος.

Με την προικισμένη ηγεσία του  και την υπέρμετρη αγάπη προς την Πατρίδα φέραμε εις πέρας αποστολές με σημαντική αξία και βαρύτητα για τη χώρα .

 Αείμνηστε Στρατηγέ και Επίτιμε Αρχηγέ του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας,  θα θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη την πολυετή και ανεκτίμητη προσφορά σου για το καλό της πατρίδας.

Οι στέρεες θέσεις και οι αδιαπραγμάτευτες αρχές σου αποτελούν παρακαταθήκη για τους Έλληνες του σήμερα και του μέλλοντος.

 Θα θυμάμαι για πάντα τα  λόγια που απηύθυνες ως προτροπή διαρκούς ετοιμότητας , επαγρύπνησης και εμπλοκής του Λιμενικού Σώματος στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, ιδιαίτερα στο ανατολικό Αιγαίο :

‘’Αρχηγέ ,το Λιμενικό Σώμα έχει τον πρώτο ρόλο στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και στην αποτροπή  ενεργειών που υπονομεύουν την ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή. Οσο επιχειρείτε  εσείς , με την αστυνομική σας

αρμοδιότητα ,η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και δίνετε σε όλους  εμάς  τον απαραίτητο χρόνο προετοιμασίας  και διαπραγματεύσεων.  Όταν εμπλακούμε εμείς ,θα είναι για  πόλεμο’’

Αυτό το δόγμα ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΥ ,Αείμνηστε Στρατηγέ και Επίτιμε Αρχηγέ του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας ,παραμένει ισχυρό και ενισχύεται καθημερινά για να αποφευχθούν σφάλματα του παρελθόντος που μας πληγώνουν ακόμα.

 Στην  οικογένεια, θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και την αμέριστη συμμετοχή μου στο πένθος σας.

Καλό ταξίδι Στρατηγέ,

Ας είναι ελαφρύ το χώμα  της Θεσσαλονίκης γης που  σε σκεπάζει.