5 Ιουνίου παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο

στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση

 του ΟΗΕ από το 1972

για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με

περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα

 ΠΥΛΟΣ : 5 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και με πρωτοβουλία του Λιμεναρχείου Πύλου έγινε καθαρισμός στην μαρίνα της Πύλου.

     Στην επιχείρηση αυτή της Λιμενικής Αρχής Πύλου, συμμετείχε ο Λιμενάρχης  Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Νικόλαος Παπακωνσταντίνου που είχε την ευθύνη και το γενικό πρόσταγμα, ο Υπολιμενάρχης Πλωτάρχης Λ.Σ. Λεωνίδας Κουκούτσης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΠΝ Θεόδωρος Χαραμαράς, οι δύτες εθελοντές Νικόλαος Πυλιώτης και Αλέξανδρος Χρονόπουλος, από την εφορεία εναλίων αρχαιοτήτων Ηλίας Κούβελας και Κωνσταντίνος Καλδής, ο Βασίλης Σεφερλής με τα μηχανήματα του, καθώς Δημοτικοί υπάλληλοι και στελέχη της Λιμενικης Αρχής Πύλου.

     O Λιμενάρχης Πύλου κ. Νικόλαος Παπακωνσταντίνου, ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα των εργασιών καθαρισμού της μαρίνας, αναφέρθηκε στην σκοπιμότητα για την πρωτοβουλία αυτή του Λιμεναρχείου :

 «Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια ευκαιρία τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο, συνειδητοποίησης των οξύτατων περιβαλλοντικών ζητημάτων της σύγχρονης εποχής, αλλά και μια προσωπική πρόκληση για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά να αναλογιστεί τις συνέπειες των ζητημάτων αυτών, να αφυπνίσει την συνείδησή του, να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του με απώτερο στόχο την ανάληψη δράσεων τόσο σε προσωπικό όσο και σε συνολικό επίπεδο για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος. Με αυτό το σκεπτικό και ενεργώντας σύμφωνα με τις ισχύουσες διαταγές της αρμόδιας Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το Λιμεναρχείο Πύλου ανέλαβε και φέτος πρωτοβουλία για τον καθαρισμό τόσο του βυθού, όλο και του χερσαίου χώρου της Μαρίνας Πύλου. Τα αποτελέσματα είναι όντως εντυπωσιακά, αν και λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών, δεν υπήρξε η δυνατότητα ευρείας συμμετοχής πολιτών.  

    Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτη Καρβέλα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύλου κ. Θεόδωρο Χαραμαρά, καθώς και τους ιδιώτες εθελοντές κ.κ Δημήτριο Πανοσκάλτση, Βασίλειο Σεφερλή, Νικόλαο Πυλιώτη και Αλέξανδρο Χρονόπουλο για την αμέριστη συνδρομή τους.»